Disney

Som så många andra saker som betas av den här sommaren tänkte jag köra ett litet race med Disneyfilmerna vi har här hemma. De är några stycken. Förra veckan var det Lejonkungen och alla de låtarna kan vi ju. Ikväll är det Mulan som gäller. Den ligger också uppe bland favoriterna. Så jävla bra helt enkelt! Tänkte dela med min av min favoritscen. När denna kommer börjar jag alltid gråta lite och gåshuden ploppar upp som finnarna på en tonårings kinder. Om man inte vill se hela klippet så kan man hoppa till typ 0.48 för då börjar det bästa. Mycket nöje!
Ps. Tack kompis för hjälpen!

Kallis (nakenbad)

Igår låg jag på kallis hela dagen och idag ska jag göra samma sak. Har bränt mig på ryggen igen och jag måste erkänna att jag har saknat känslan (läs smärtan). Ikväll kommer farmor på middag men först ska jag ZUMBA!!
Så här ser jag ut efter ett zumba-pass. Tror inte att det syns ordentligt men jag är plaskblöt över hela kroppen!
Trevlig dag!

Till Ellinor


Farvorit i repris!

Idag har sommaren kommit tillbaka till Malmö. Detta sket dock jag och Joar i som bestämt att vi skulle gå på museum. Idag var det Malmös tekniska museum som gällde. Det blev lunch på samma ställe som sist och eftersom Tekniska är mycket mindre än Malmöhus så gick det mycket fortare och vi gick därför en runda på slottet också. Ganska sjukt, jag har inte varit där på hur många år som helst och nu har jag gjort två besök inom loppet av en vecka. Haha!

Ett av testen man man göra uppe i Tekniktivolit. Det bästa stället på hela museet! Dock var det lite samma sak som med de uppstoppade djuren, mycket coolare när man var liten.
Lite bakom kulisserna hade de ställt en massa bråte. Bla en jätte-osthyvel.
Dagens lunch blev panerad fisk med potatis och remoulad. Mumma!
Nu är vi tillbaka på Malmöhus. Denna försökte jag få till en bra bild på sist men det gick inte. Denna gången lyckades jag. Detta är allstå det första man ser när man går in bland de uppstoppade djuren.
Tre bider från Akvariet. En plattfisk, en ful fisk och två st albino fiskar. Varför inte?
På Malmö museum har man humor...
...Och är sjuk i huvudet.

Kort men bra dag.

Idag unnade jag mig en riktig sovmorgon. Jag brukar tycka om att vakna med ljuset men igår drog jag ner mörkläggningsgardinen i mitt rum så att det blev helt svart och mycket riktigt sov jag till halv tolv. I övrigt har dagen bestått av filmtittande och bokläsande. Det är två av de saker i livet som jag med glädje erkänner att jag är bra på. Riktigt bra dessutom. Och nu sitter jag här på rummet med en öl, en snus och målet att läsa ut min sjukt spännande kriminalroman "Det fördolda". Trevlig kväll!

Sentimental glädje

Ok, jag vet redan när jag sätter mig för att börja skriva det här att det kommer bli ett sjukt corny inlägg. Siri och Jonna, de sista, har precis åkt härifrån och jag är ensam kvar i huset. Sitter och smuttar på det sista av Isas sommarvin och äter jordgubbarna som blev över från Jonnas mormors kolonilott. Ikväll har jag hängt med människor som jag tycker så mycket om. Jag känner mig verkligen så lycklig och tacksam över att de finns i mitt liv. Det låter så töntigt men jag måste ändå försöka beskriva hur jag känner. Jag är så jävla lyckligt lottad! Jag har så fina vänner från förr OCH jag har så fina vänner nu varav vissa tillkommit under de senaste 18 månaderna. Jag har av tidigare erfarenheter fått väldigt tydligt bekräftat att vissa vänner kommer och går. Jag vet att jag också har varit en stor del i att det många gånger har blivit så men då blir känslan när det inte är så så himla mycket starkare. Jag vet att de flesta som jag känner så här för aldrig kommer att läsa detta inlägget men jag vill ändå att det ska komma ut hit i det stora cyberspace. Och jag gör ett heligt löfte att ta mitt ansvar för att behålla dessa människor i mitt liv för jag vill ALDRIG att de ska försvinna.
Alltså! Alla som vill att jag ska försvinna och sluta stalka får alltså lov att säga det rakt ut :)
Mycket kärlek från en lycklig och lite sentimental Malmö-flicka <3

Malmö museum

Malmöhus slott är ett slott i Malmö. Det uppfördes 1526-1539, och är därmed Nordens äldsta bevarade slott från renässansen och har varit både slott och fängelse. Jag vet inte hur många gånger jag har varit på detta ställe med mamma, med farmor, med skolan, med fritids. Jag har begrundat och blivit uttråkad av deras konstutställningar, läst om Malmö stads historia, tittat på fiskar, spindlar, ormar och fladdermöss i akvariet och imponerats av de uppstoppade djuren. När man kommer dit som vuxen inser man att alla tavlor inte är jättetråkiga, det är däremot Malmö stads historia. Fiskarna om spindlarna är fortfarande lika roliga. Men djuren. De uppstoppade djuren. NU är de lite skabbiga och slitna och inte alls lika skrämmande och imponerade som jag minns dem från min barndoms år. Trots detta tycker jag att det är lika roligt att gå dit!
Detta är alltså Malmöhus slott. De vita stenarna ska vara från originaluppbyggnaden. Resten har bytts ut under renoveringar.
Här är några exempel på konsten. Den sista är ju intressant... Undrar var konstnären har för diagnos.
Vi var ju tvungna att äta lunch. Det blev ugnspannkaka med stekt fläsk.
En utställning om civilkurage.
Självklart har de utställningar om fortplantning. Där fastnade jag en liten stund.
Ett exempel på hur man bestraffade folk förr. Men mest tog jag med den för att dockan ser så rolig ut i ansiktet.
Apan i mitten har en stoooor näsa men en lite pillisnopp. Stackars honom.
Det var alt för denna gång. Hoppas det smakade.

Min dag.

Kameran är fortfarande utlånad...
Idag har jag träffat Tina som jag jobbade med på Coolstuff. Vi käkade lunch, fönstershoppade och drack te. Mös med andra ord. Det var väldigt roligt att träffa henne igen!
Nu mellanlandar jag hemma och sen bär det av mot café Melvins där Siri jobbar. Ska nog snylta en smoothie innan zumban som börjar 18.30. Där ska jag skaka rumpan tills den trillar av. Efter det är jag bjuden på middag hos Siri som är kattvakt på möllan i världens mysigate lägenhet!
Hittade en gammal ring som jag köpte på något loppis för 100 år sedan och aldrig riktigt har använt. Den är lite konstig men nu gillar jag den.

Haha! Kollade igenom bilderna jag tagit i Photobooth och hittade bla den här:

Åter igen låt mig presentera systrarna Charm!


Konversation

Joar och jag har varit hos farmor. Jag hjälpte henne på med de nya stödstrumporna och sen åt vi lunch. Farmor må vara gaggig men hon säger ganska många roliga saker. Jag har ofta önskat att jag antecknade mer av det hon säger för att komma ihåg vid senare tillfälle och idag gjorde jag det. OBS! Jag vet inte om de här sakerna är roliga om man inte har träffat min farmor men här kommer några:
1.
Joar: Ska vi spela något spel efter maten?
Farmor: Javisst! Det här... Knuff med knul.
Jag: Menar du Fia med knuff?
Farmor: Ja, just det!
2.
Farmor: Joar, du är så vacker när du ler. Det glittrar så i munnen. (Joar har tandställning)

3.
En annan rolig konversation Joar och jag hörde när vi var inne på Ica och handlade till farmor mellan en gammal förvirrade gubbe och en sommarvikarie i frukt och grönt.
Gubbe: Är det här lax?
Sommarvikarie: Eh, nej, det är morötter.
Gubbe: Jaha... Vad kostar dom då?

Detaljer i mitt hem 3


På den här bilden finns ganska mycket att hitta om man har ögonen på skaft. Bla vilket fotbollslag det hålls på (kanske inte svårt att gissa) och lite naket.

Just my luck.

Mammas kusin, läkaren, som jag skulle gå ett pass med och vara med på operation har fått diskbråck i nacken med känselbortfall i händerna... Kanske är lite egoistisk nu men BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

I'm just sayin


Igår

Spelning med After Hours. Joar och hans flickvän Matilda. Ska försöka lägga upp ett klipp på "Tonight I have to leave it". Det var så JÄVLA bra!!!
På Nyhavn på möllan med Jonna, Leo, Siri och Nina.
Sista bilden, en Malmö-klassiker: Falafel!! Oerhört charmiga systrar.

Kort

Igår var en bra dag. Det gick bra på jobbet, det var jättekul att skypa med min vän i nord-Norge och få bekräftat att hon lever, lillebrors spelning var skitbra, vinet och sällskapet på Möllan var fantastiskt, falafelen med feta och aubergine var outstanding men framför allt var det samtalet jag hade med Siri på natten. Hon sa allt som jag behövde höra. Det fälldes kanske en tår eller två men enbart av glädje och lättnad. Mitt liv ska från och med nu bli lite mer tingeling än tungelung!

Detaljer i mitt hem 2 och annat

God eftermiddag.
Jag hoppas att min kära vän finner sig till rätta uppe hos norrbaggarna och att hon har det ok. Tänker mycket på dig, min fina.
Nu har jag kommit hem från mina två introdagar på sommarjobbet. Det är inte mycket som har förändrats. Eller jo! Det är ingen som behöver stöd i matsituation (än), vilket är himla skönt. Då räcker det med att titta på dem när de äter, di gamle. Självklart lyckades jag, på mitt första pass, pricka in årets sommarfest som jag missade förra året. Middag med alla boende på hela hemmet plus anhöriga. Det var beräknat att det skulle komma 140 pers! Det var buffé och ett litet band bestående av två halvdöda gubbar som stod för underhållningen. Jag blev tilldelad uppgiften att sälja lotter (" De kostar fyra kr styck och du får tre för en tia") och självklart skickade de fram mig att prata i mikrofonen vid dragningen som gick till som följer: "grön 57" "VAAAA!?" "GRÖN 57, FEMMA SJUA!"
Haha! Vilken cirkus.
Dagens detalj blir denna tavla som finns i vårt kök. Den är lite konstig. För vissa kanske rentav lite äcklig men jag gillar den.

Detaljer i mitt hem 1

När jag kom hem och gick runt i huset jag vuxit upp i så insåg jag hur många roliga och lite knäppa detaljer man kan hitta lite här och var. Jag tänkte dela med mig av några och den första kommer idag.
Detta är vårt köksbord. Ett helt vanligt runt köksbord. Men tittar man lite närmre så finns det något som inte stämmer.
Jag frågade mamma varför det satt ett gråtande barn på ljusstaken. Hennes svar var att pappa hade satt den där, hon visste inte varför. Vilken sjuk symbolik egentligen: Det sitter ett gråtande svart barn vid vårt matbord. Känns kanske inte helt ok...
Nu ska jag gå en promenad med mor min och sen ska jag gå ett kvällspass på Hylliehemmet. Skriver säkert mer om det när jag kommer hem.
Adios amigos

Venusfigurer

Ok, här har vi det. Mitt första "seriösa" inlägg. Foton är tagna, texten är uttänkt så det är bara att börja. Har jag nämnt att jag ofta blir lite överentusiastisk när det gäller nya projekt? Var lugn, detta kommer att hålla i sig i max två dagar om jag känner mig själv rätt... Eller så överraskar jag mig själv vilket vore kul som omväxling.
Nu börjar jag iaf.
Efter kvällens zumbapass åkte jag och mamma till Lund för att träffa keramikern Maria Thorlund. Eller snarare mamma skulle träffa, jag hängde mest på. Historien om hur hon dök upp i vårt liv är ganska rolig, om än lång. Men jag tänker va fasen! Någon gång kommer b2 bli trött på sina böcker där uppe i nord-Norge och då har jag en liten historia att dela med mig av så jag kör.
I julas åkte jag, mamma och syster till en jättemysig julmarknad i utkanten av Malmö. Det första bordet vi (läs mamma) såg när vi kom in var just Marias med hennes små venusfigurer.
Mamma är ju barnmorska och ÄLSKAR den här typen av grejer. Hon ställde sig direkt och fingrade på en och pratade om att den ville hon bara ha. Siris och min blick möttes och vi förstod direkt att vi tänkte samma tanke. Vi började direkt att övertala mamma att INTE köpa den. Vi använde ord som pappa skulle använt: onödigt, du har ju tusentals grejer, behöver du den där, dyr osv osv. Mamma blev antagligen lite osäker och bad Maria lägga undan den hon tittat på eftersom hon skulle komma tillbaka när vi hade tittat färdigt på de övriga borden.
Medan mamma och jag gick runt och tittade på andra saker, provsmakade glögg och ostar odyl smög Siri tillbaka och köpte figuren. Hon bad Maria ljuga för mamma. Säga att den hade sålts till någon annan. Hon var väl ganska motvillig men gick till slut med på vår lilla kupp.
När det så var dags för oss att bege oss hemåt gick mamma med bestämda steg tillbaka till Marias bord och bad om att få köpa figuren hon lagt undan. Hon blev så jäkla snopen när Maria talade om för henne att den var såld! Jag var tvungen att gå därifrån för att jag höll på att avslöja hela grejen genom att börja skratta för att de andra häll minen så bra. Mamma blev till slut lite sur på Maria och gick därifrån tomhänt.
När julafton sen kom hade jag och Siri knåpat ihop ett rim som jag naturligtvis inte kommer ihåg nu och mamma blev så klart jätteglad. Hon hörde senare av sig till Maria, eller om det var Siri som gjorde det och tackade för hjälpen och berättade hur lyckat det hade blivit.
Nu var det ungefär ett halvår sedan jag var hemma sist och var involverad i den här historien men mamma har antagligen haft ganska mycket kontakt med Maria för nu har hennes egen samling utökats från den vita figuren (i
mitten) som vi gav henne till några fler:
Och den första bilden kan du se de figurerna som vi hämtade i Lund för att mamma ska sälja vidare till sina kolleger på KvinnoKliniken som också är tokiga i sådant här. Och eftersom jag är en blivande barnmorska blir jag ju också tokig i sådana här saker så jag fick en liten venusfigur av mamma :)
Det finns mer symbolik i de här figurerna än vad man kan tro. Framifrån må det se ut som en gravid kvinna men bakrifrån ser det snarare ut som kroppsdelen som gjort henne på tjocken
Sååå, det var allt för denna gång. Nu ska jag äta en sån här:

Ett nytt kapitel i mitt liv!

Jag försökte en gång när jag var fjorton och det gick aldrig riktigt hem. Jag förstod aldrig vitsen. Men nu! NU! Jag har aldrig varit mer motiverad att dela med mig av mina innersta tankar via cyberspace. Eller, innersta tankar är nog att ta i. Jag kommer snarare redovisa för vad jag hittar på om dagarna (eller inte hittar på) så att min kära vapendragare Ellinor vet att jag är vid liv!
Denna blogg är tillängnad dig, B2!!
Vi hörs!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0